Stiripentol în România

3

Începând cu iunie 2013, singurul antiepileptic dedicat Sindromului Dravet este disponibil şi în România, prin intermediul companiei farmaceutice Desitin. Denumirea comercială a medicamentului este Diacomit, iar pentru moment se găseşte sub formă de capsule cu concentraţia de 250 mg, ambalat în cutii cu 60 de capsule.

Preţul maximal (cu TVA inclus) pentru o cutie este de 776,4 lei, dar Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare face demersurile necesare pentru a obţine compensarea acestui medicament.

Eficienţa Stiripentol în Sindromul Dravet a fost demonstrată printr-un studiu realizat în Franţa în rândul a 41 de copii, în combinaţie cu Valproat şi Clobazam. 71% dintre pacienţi au înregistrat o scădere de peste 50% a frecvenţei crizelor clonice sau tonico-clonice într-un interval de două luni.

Pe de altă parte, 21 de pacienţi care au primit Stiripentol au prezentat efecte adverse moderate (ameţeală, lipsa poftei de mâncare), dar aceste efecte au dispărut în 12 din 21 de cazuri atunci când dozele medicaţiei adjuvante (Valproat şi Clobazam) au fost reduse.

Există numeroase mărturii ale părinţilor cu copii cu Dravet care consideră că acest medicament le-a schimbat viaţa, reducând semnificativ numărul şi intensitatea crizelor.

Mai multe detalii despre Stiripentol puteţi citi în prospectul în limba română de pe site-ul Desitin, distribuitorul medicamentului

3 Comments

  1. Bertalan sandor

    Nu stie cineva cind o sa fie compensat diacomitul,foarte scump pentru buzunarelenoastre

  2. chiaga

    unde pot gasi CLOBAZAM / FRISIUM 10 mg?
    Copilul face zeci de crize pe zi si nici un medicament nu le poate stoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)