Alimentație sănătoasă pentru copiii cu epilepsie

Dieta ketogenică este un tratament alternativ recunoscut pentru epilepsie. Cu toate acestea, puțină lume o cunoaște și foarte puțină lume o urmează. Dieta poate avea ca efect reducerea crizelor, dar și îmbunătățirea calității vieții sub mai multe aspecte – cogniție, comportament, formă fizică. Proiectul “Alimentație sănătoasă pentru copiii cu epilepsie” își propune să prezinte dieta ketogenică părinților copiilor cu epilepsie, explicată de nutriționistul Cristian Mărgărit, cu exemple de surse de proveniență a ingredientelor, de meniuri zilnice și ilustrată cu fotografii apetisante.

Pentru aceasta, Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, împreună cu nutriționistul Cristian Mărgărit, și-a propus publicarea unei cărți de rețete pentru copiii cu epilepsie, precum și organizarea unei serii de seminarii de nutriție și de ateliere de gătit, în cadrul centrului de zi “Există Speranță”.

colaj_mic

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)