Elev în clasa I

 

Scoala

„Elev în clasa I” este un proiect pilot, conceput în parteneriat cu Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi și finanțat de Raiffeisen Bank, pentru crearea unui model de bună practică pentru facilitarea accesului la educaţie al copiilor cu epilepsie. Într-o primă fază, proiectul se va derula în Bucureşti, având însă potenţial de replicare la nivel naţional.

Prin intermediul acestui proiect, vom crea primul nucleu de cadre didactice din România beneficiare ale unei pregătiri de bază privind problematica copiilor cu epilepsie. Acest tip de pregătire va oferi pe de o parte instrumentele de bază în gestionarea copiilor cu epilepsie în şcoală, iar pe de altă parte va contribui la eliminarea prejudecăţilor, a temerilor şi a reținerilor în preluarea unui copil cu dizabilităţi într-o clasă de copii tipici. În egală măsură, va oferi instrumente practice, utile cadrelor didactice în gestionarea posibilelor situaţii de crize epileptice.

Totodată, proiectul urmăreşte să genereze o schimbare de atitudine a elevilor tipici din învăţământul primar, prin campania de informare directă implementată în şcoli din Bucureşti.

Elev

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)