O singură voce pentru dizabilitate

0

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este, începând cu luna februarie, partener strategic în Coaliția „O singură Voce pentru Dizabilitate”. Inițiativa care ca membri fondatori Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Fundaţia Don Orione şi Asociaţia Mara- Un Strop de Speranţă.

Scopul Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate” este acela de a iniţia, dezbate, promova şi propune un proiect de lege privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi, care va înlocui prevederile caduce şi lipsite de substanţă referitoare la copiii cu dizabilităţi, din Legea 448/2006.

Platforma Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate”este alcătuită pentru început din 10 puncte, care prezintă reperele noului proiect de lege pe care Coaliţia îl va promova.

Coalitia „O singură Voce pentru Dizabilitate” este un grup asociativ, fără personalitate juridică cu scop nepatrimonial, independent, apolitic, organizat pe baza voinţei liber exprimate a membrilor fondatori, a persoanelor fizice având calitatea de părinţi sau rude ale copiilor cu dizabilităţi şi a organismelor de drept privat, care aderă la scopul acesteia în calitate de membri sau parteneri strategici.

Până în prezent, 32 de organizaţii nonguvernamentale din 15 judeţe ale ţării s-au raliat Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate”, iar simultan un număr impresionant de părinţi şi-au declarat adeziunea faţă de scopul şi misiunea acesteia. Procesul de extindere a Coaliţiei va continua până în momentul îndeplinirii scopului final al acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)