Din nou Flashmob „Purple Salsa”

0

PurpleSalsa2014Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare organizează, pentru al treilea an consecutiv, flashmob-ul „Purple Salsa”, cu prilejul Zilei Internaționale a Luptei Împotriva Epilepsiei.

Evenimentul va avea loc joi, pe 26 martie, la ora 18.00, în centrul comercial Plaza România din București, și va reuni apropiaţi ai bolnavilor de epilepsie şi dansatori de salsa de la cele mai importante şcoli de profil din Capitală.

Partener în organizarea flashmob-ului este Asociația Română de Dans, care, împreună cu instructorii de dans de la Wilmark Dance Academy, va aduce alături dansatori de toate vârstele, într-o manifestare de susținere a bolnavilor de epilepsie.

„Cine altcineva decât un dansator să-ți arate posibilitatea sau imposibilitatea de a-ți controla corpul? Sună dur, dar sunt sigur că veți fi mai atenți la această cauză. Hai să vorbim prin dans – dansul este limbajul ascuns al sufletului”, a spus Wilmark Rizzo Hernandez, care va fi și prezentatorul evenimentului.

La eveniment vor fi prezenți și artiști tatuatori ai salonului Next Level Tattoos Costi, membri fondatori ai Asociației de Tattoo și Piercing din România, care vor picta pe pielea doritorilor fluturi (simbolul internațional al epilepsiei), fundițe mov (culoarea mov fiind, la rândul său, desemnată să reprezinte cauza epilepsiei) și motto-ul asociației, „Există Speranță”.

De asemenea, evenimentul este susținut de compania farmaceutică Desitin Pharma, specializată în distribuția de medicamente pentru afecțiuni ale sistemului nervos central.

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare marchează în fiecare an Ziua Internațională a Luptei Împotriva Epilepsiei prin dans pentru ca persoanele afectate de această boală să nu se simtă izolate.

„Diagnosticul de epilepsie e încă unul marginalizant în România. Copiii cu epilepsie sunt dați deoparte, pacienții adulți se feresc să spună că suferă de această boală. Prin acest eveniment, încercăm să le arătăm că nu sunt singuri”, a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare, Adela Chirică.

Organizația a solicitat Guvernului să ilumineze cu acest prilej Palatul Victoria în culoarea mov, în semn de susținere pentru pacienții cu epilepsie. Guvernul a dat curs acestei inițiative și în anii 2013 și 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)