Simpozion SRNP

Societatea de Neurologie din România și Societatea Română de Neurologie Pediatrică au organizat între 7 și 9 martie simpozionul “Opțiuni terapeutice în epilepsia farmacorezistentă”. Pentru prima dată, anul acesta, programul evenimentului a inclus o sesiune dedicată Sindromului Dravet, la care au participat medici recunoscuți pe plan internațional, printre care dr. Catherine Chiron din Franța.

Prezentarea acesteia a inclus detalii despre schemele de tratament aplicate în diverse țări pentru Sindromul Dravet, precum și dozele recomandate în cazul administrării formulei Valproat-Clobazam-Stiripentol.

În plus, sesiunea dedicată Dravet a cuprins și mai multe prezentări de caz, inclusiv pe cel al lui Davis, eroul asociației noastre, iar doamna doctor Raluca Teleanu a menționat și câteva date despre activitatea organizației.

Doamna doctor Chiron a răspuns întrebărilor din sală și a făcut diverse recomandări pentru cazurile prezentate.

De asemenea, a existat și o sesiune de discuții despre dieta ketogenică comparativ cu dieta Atkins modificată, despre analizele indicate celor care urmează aceste diete, precum și suplimentele recomandate.

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)