Hipoterapie

HipoterapieHipoterapia este o metodă de terapie cu ajutorul calului. Această practică datează din Grecia antică, unde soldaţii răniţi au fost ajutaţi prin această terapie să revină cât mai repede în şa. În 1952 o daneză paralizată a câştigat titlu olimpic la călărie.

Prin această terapie pot fi ajutaţi copiii şi adulţii care au afecţiuni neuromotorii, cei cu dizabilităţi, cei paralizaţi. Aceasta este o metodă unică de reabilitate, mersul pe cal acţionând asupra organismului uman în două feluri – psihogen şi biomecanic.

Călăreţii îşi depăşesc deficienţele fizice, dar şi fobiile psihice prin ajutorul motivaţiei care se fomează cu ajutorul comunicării cu animalul.

Şedinţele de terapie durează între 20-60 de minute, depind de un program individualizat pentru fiecare afecţiune în parte.

Faţă de celelalte forme de terapie, hipoterapia are marele avantaj de a deschide oportunitatea petrecerii timpului în aer liber, ajută sau chiar obligă la socializare prin numărul mare de persoane care sunt lângă cal, oferind astfel celor care o practică, posibilităţi crescute de evadare din cotidian.

(Informații preluate de pe site-ul Asociației Hipoterapia)

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)