Delfinoterapie

Davis_delfinTerapia cu delfini a început în 1978, inițiatorul ei fiind dr. David Nathanson. Creierul delfinilor seamănă cu creierul omului ca formă, dimensiuni și număr al circumvoluțiunilor. Delfinii dispun de o sensibilitate deosebită, iar astfel pot resimți nevoile pacientului.

Programele din centrele unde se utilizează această terapie au ca scop recuperarea copiilor și adulților cu deficiențe severe, îmbunătățirea condițiilor de viață și integrarea lor în societate.

Ședintele se desfășoară sub îndrumarea unui terapeut specializat. Eficiența maximă este observată la contactul dintre delfin și copii.

Activitățile sunt concepute cu scopul de a îmbunătăți capacitățile fizice, cognitive și de comunicare, pentru a conduce la o creștere a încrederii în sine și la o diminuare a anxietății și a depresiei.

Înotul cu delfinii calmează spasmele, inducând o stare de relaxare generală a organismului. Sindromul Down, probleme severe de auz, paralizie cerebrală, probleme de vedere, epilepsie și multe alte boli se pot ameliora sau chiar vindeca cu ajutorul delfinoterapiei.

Delfinii permit o acceptare necondiționată a pacientului, iar cu ajutorul lor este stimulat nivelul de joacă și cel emoțional al pacienților.

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)