Polo pentru Dravet

0

Lotul echipei de polo feminin Karma Brenntag va înota în cadrul competiţiei Swimathon Bucureşti 2013, programată pentru 6 iulie, pentru a susţine Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare.

Organizaţia promovează, prin intermediul Swimathon, proiectul unui centru de zi pentru copiii cu epilepsie de vârstă preşcolară, în condiţiile în care, în prezent, nu există niciun amplasament de acest fel.

„Pentru că în întreaga lume simbolul luptei împotriva epilepsiei este fluturele, fiecare dintre noi va înota şi o lungime de bazin în acest stil”, a declarat Silvia Furnea, coordonatoarea echipei de înotătoare pentru acest proiect.

Jucătoarele de polo Karma Brenntag care vor intra în bazin pentru această cauză sunt Silvia Furnea, Georgeta Kari, Ana Neamţu, Diana Paraschiv şi Diana Sima, parte din singura echipă de polo feminin senioare din Bucureşti. Echipa s-a clasat pe locul al treilea la primul campionat feminin de polo de apă din România, ce a avut loc în anul sportiv competiţional 2011-2012.

De asemenea, fetele au ocupat locul trei la competiţia anuală „Cupa României”, organizată în septembrie 2012 la Târgu Mureş, aceasta fiind pentru prima dată când au fost invitate să participe şi echipele de polo feminin. La Târgu Mureş, una dintre jucătoarele echipei a obţinut titlul de „cea mai bună jucătoare a turneului”.

Înotătoarele susţin dezvoltarea polo-ului feminin, dar şi a sportului în general, ele mai participând şi la alte competiţii de triatlon, ciclism etc.

Proiectul pentru care vor încerca să adune fonduri este cel al unui centru de zi pentru copiii cu epilepsie cu vârstă preşcolară care nu pot fi integraţi în învăţământul de masă.  Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare intenţionează să deschidă acest centru în 2013, în Bucureşti, iar pe lângă programul de socializare, instituţia ar urma să le ofere celor înscrişi şi posibilitatea de a urma diferite terapii.

De asemenea, părinţii copiilor vor putea să se organizeze în spaţiul centrului în grupuri de suport şi să discute diferite subiecte care îi preocupă, atât între ei, cât şi împreună cu psihoterapeuţi.

Centrul reprezintă un proiect de parteneriat public-privat, în cadrul căruia Primăria Municipiului Bucureşti va contribui cu spaţiul şi utilităţile, iar Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare va finanţa – prin sponsorizări obţinute de la persoane fizice şi juridice – dotările necesare.

Swimathon este un eveniment de atragere de fonduri pentru diverse proiecte şi cauze umanitare. Ediţia de anul acesta din Bucureşti, organizată de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, se desfăşoară pe 6 iulie la Bazinul Olimpic exterior din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tu ce ştii despre epilepsie?

Cum să te implici

Pentru realizarea proiectelor noastre, avem nevoie de sprijinul tău.

Află cum poţi ajuta

Made by Dravet.ro

Braţară silicon
40 RON

Vezi toate obiectele >

Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare este membru fondator al Federației Europene pentru Sindromul Dravet (DSEF)